Barackos lepény
Elkészítési idő: 12 perc
Egy adag: 407 kcal
Hozzávalók 4 főre
40 dkg sárgabarack, 5 dkg margarin, 4 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A barackot megmossuk, félbevágva kimagozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. A margarin felét teflonserpenyőben fölolvasztjuk, és a fele gyümölcsöt 1 perc alatt megfuttatjuk rajta.
Közben a tojásokat egy tálban fölverjük, a lisztet, a cukrot meg a vaníliás cukrot beleszórjuk, simára keverjük, és a felét a barackra öntjük. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja meg nem kocsonyásodik. Ekkor a lepényt tányérra csúsztatjuk, a serpenyőt ráborítjuk, és az egészet megfordítjuk, hogy a sült oldala kerüljön felülre.
Közepes lángon még 2 percig sütjük, végül tányérra csúsztatjuk. Melegen tálaljuk, tetejét a vaníliás cukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá.
Szavazás